Maak kennis met de Huisarts

7Mei

Ik ben als jong meisje uit het oosten van Turkije naar Nederland gekomen samen met mijn moeder, twee oudere broers en jonger zus. Mijn vader was eind jaren zeventig als gastarbeider via Duitsland naar Nederland gekomen, om zijn gezin maar ook de rest van zijn familie een beter leven te geven. Voor hem was dit echt een enorme uitdaging, want nooit eerder had hij zijn geboortedorp verlaten. Nooit was hij naar school gestuurd. Er waren trouwens in de verste verte geen scholen in de afgelegen dorpen. In zijn geboortedorp was hij al op jonge leeftijd als schapenherder aan het werk gezet. Toen hij van anderen hoorde dat je naar Europa kon gaan, om daar te gaan werken, aarzelde hij geen moment. Hij voelde aan dat dit een buitenkans wa; een ticket naar een beter leven. Eenmaal aangekomen in Nederland begon hij met zijn nieuwe werk. En na een aantal jaren te hebben gewerkt mocht hij zijn kinderen en vrouw in 1984 over laten brengen naar Nederland, in het kader van gezinshereniging.


Wij kwamen in december 1984 in Nederland aan. Voor ons was het weer koud en kil. Mijn vader had een arbeiderswoning kunnen regelen in de Schilderswijk. Hier hebben we gewoond tot 1991. Het toeval wil dat ik na jaren te hebben gestudeerd en gewerkt in Antwerpen, terug ben naar mijn roots, de Schilderswijk.


Sinds 2013 heb ik een eigen gezondheidscentrum (Vijfhoek) geopend niet ver van mijn ouderlijke huis, de Honthorststraat in de Schilderswijk. Ik voel het als een privilege om na al die jaren terug te keren naar mijn wijk van vroeger om mij te kunnen inzetten als huisarts.


Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Antwerpen. Jarenlang heb ik in Vlaanderen gewerkt bij verschillend eerstelijns geneeskunde centra, om in 2012 definitief terug te keren naar Nederland.
Nu kan ik met veel trots zeggen dat ik 17 jaar (huis)arts ben.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij makengeengebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.